yupa spa thaimassage

Varm Örtmassage

Massage med varma örtknyten som innehåller Thailändska örter t.ex. citrongräs, ingefära och limeblad.Thailändska örter är kända för att ge lindring vid olika åkommor t.ex. svullnader, inflammationer, reumatism. och ischias. Bindväven mjukas också upp ordentligt vid denna typ av massage.

Behandlingen börjar med oljemassage också den innehållande Thailändska örter. Denna olja är baserad på oliv- och mandelolja. Därefter pressar ångade/upphettade örtknyten dina muskler, leder och din bindväv på djupet. Detta är en uråldrig thailändsk örtmassage i modern form. En varm mjukgörande massage som behandlar ömma muskler och stela leder. De varma örtknytena pressas rytmiskt mot muskler och leder. Aromaupplevelsen från örterna gör dig underbart avslappnad. Kombineras med fördel med annan behandling.

Thaimassage

Massösen arbetar med kroppens energilinjer. Mad en blandning av akupressur och yoga, stretchas musklerna ut, vilket öppnar energiflödet och balans uppstår. Massösen använder fingrar, händer, fötter, knän och armbågar för att arbeta igenom energilinjer, muskler och akupressurpunkter.

De blockeringar som orsakar smärta och värk lösgörs genom thaimassagens fysiska bearbetning. Genom årtusenden har thaimassagen utvecklats. Man ser till kroppen som en helhet. Problem ochvärk i en kroppsdel kan ha sitt ursprung i en annan kroppsdel. Man får en djupare effekt eftersom man arbetar igenom hela kroppen. Rätt utförd är det en mycket effektiv massage för att lösa upp spänningar och blockeringar i kroppen.

Thaimassage passar de flesta människor. Den är effektiv och ger en djup vila och avslappning. Man varvar ner och glömmer stressrelaterade problem.

Om man tar thaimassage regelbundet, sträcks leder och muskler ut till sina normala vilolägen och hela kroppen mår bättre.

De unika stretchmomenten är bra för människor som är stela. Effekterna kan liknas vid yoga. Thaimassage kallas ibland för den lates yoga. Blockerad energi och spänningar i kroppen frigörs genom långsamma, djupa tryck vid energilinjer. Nervbanor och blod stimuleras och detta ger möjlighet till självläkning.

Fotmassage

Genom att trycka och massera speciella punkter på foten kan man genom dessa nervbanor stimulera andra kroppsdelar. Denna massagebehandling är mycket avslappnande och det är inte alls ovanligt att man nickar till och ibland somnar. Fördelarna med den Thailändska fotmassagen är följande: Ökad blodcirkulation, Stärkt immunförsvar, Ökad rörlighet, Avstressande, Förbättrad sömn, Mildrar migrän, ryggverk och bihålsproblem.

Oljemassage

Thailändsk oljemassage har många likheter med thaimassagen men är mycket mjukare och fokuserar mer på muskelknådning.

Vilken typ av olja man använder har egentligen inte så stor betydelse för själva massagen, men olika oljor har olika egenskaper som kan vara välgörande för huden. Vissa oljor är dessutom trevligare än en del andra.

Oftast används någon neutral olja som inte luktar eftersom det tilltalar flest personer.

Efter massagen bör du dricka vätska för att bli av med de slaggprodukter i din kropp som massagen gett.